Inspiration

Väggen som ger Victor tid över

Victor Grankvist är inte bara snickare med eget företag. Han är sexbarnspappa också. Så han vet med andra ord bättre än de flesta att varje minut är dyrbar. Därför är det kanske inte så konstigt att Victor snabbt förstod fördelarna med Huntonit Proffsvägg, jämfört med traditionellt väggbygge med gips och OSB.

Efter studentexamen inom möbeldesign, drog Victor till Cannes på franska Rivieran. Där fick han jobb hos sin svåger som höll på med trädgårdar och pooler. Längtan efter vännerna hemma i Nässjö blev dock för stor, så Victor flyttade hem igen. Efter ett par år som anställd drog han igång sin egen verksamhet, Grankvist Snickeri, där han erbjuder kompletta lösningar för sina kunders byggbehov.

 – Jag gör verkligen allt, från totalrenoveringar till kreativa speciallösningar, säger Victor.


Testar gärna de senaste byggprodukterna

Som snickar-influencer fick han för några år sedan möjlighet att testa Huntonits Proffsvägg – världens första helt träbaserade och släta väggskiva.

 – Jag hade fått i uppdrag att renovera en butikslokal här i stan och hade helt fria händer. När Huntonit hörde av sig och frågade om jag ville testa deras Proffsvägg, så tänkte jag ”varför inte?”. Och det är jag glad över. Den var verkligen supersnabb att jobba med, säger Victor.

Huntonits Proffsvägg är en smart byggskiva, som ersätter både gips och OSB vid väggbeklädnad. Proffsväggen skruvas enkelt fast direkt i regeln och skivorna klickas sedan i varandra med hjälp av ett unikt spår.

 – Det gick helt sjukt fort! Och dessutom blev det mycket mindre att kånka på. Det är ju en skiva i stället för två. Och 600 mm bred, i stället för 900 som gips, så den är mycket mer lätthanterlig också.

En annan fördel med Huntonit Proffsvägg är att den är grundmålad redan från fabrik, så man slipper allt krångel med spackling och slipning.

 – Jag älskar ju i och för sig ytskikt och tycker faktiskt det är kul att spackla, men det spar onekligen en massa tid. Jag får väl hitta nåt annat att spackla, skrattar Victor.


Dubbelt så bra

Som alla egna företagare vet Victor att tid och lönsamhet är direkt sammanlänkade. Och eftersom Huntonit Proffsvägg inte är dyrare per kvadratmeter än gips plus OSB, så finns här stora pengar att spara.

 – Jag skulle gissa att det tar mig ungefär halva tiden att bygga vägg med proffsväggen, jämfört med det gamla vanliga sättet. Det gör ju att jag kan klämma in två jobb på tiden av ett. Dubbelt så bra alltså!"Alla som ger den en chans kommer förstå hur bra den är"

Men om Huntonit Proffsvägg är så fantastiskt snabb, enkel och lönsam, hur kommer det sig då att många byggare fortfarande använder gips och OSB som väggbeklädnad?

 – Det är nog framför allt för att det är en väldigt konservativ bransch. Snickare gör som de alltid har gjort, liksom. Men jag är övertygad om att alla som ger proffsväggen en chans kommer förstå hur bra den är, precis som jag har gjort. Det är ju en no brainer, avslutar Victor.

Läs mer om Huntonits byggskiva Proffsvägg här!

 

Dela

Inspireras av våra produkter

En del av Byggma Group AB