Artiklar

Bakom kulisserna hos en av de största bodtillverkarna i Sverige

De senaste tio åren har de mer än tvådubblat sin omsättning och ökat sin personal med 425 procent. Christer Hedlund, vd på Maxmoduler har gjort en spännande karriärresa sedan han köpte upp bolaget 2014. Nu flera år senare har han har blivit utsedd till årets företagare och driver Lycksele Kommuns tredje största arbetsgivare. 

Byggbodar, bostadsbodar och omklädningsrum är bara några exempel på vad som tillverkas här i fabriken som ligger placerad i Lycksele, Västerbotten.

-  Vi jobbar med kundanpassade bodar där varje kund har sin egen touch på sin bod. Vi är flexibla och allt är föränderligt, berättar Christer Hedlund.


Christer Hedlund, vd på Maxmoduler


Från Haparanda till Malmö

Hela idén med bodar handlar om att de ska vara enkla att flytta efter behov. Bodarna är nyckelfärdiga med belysning, toaletter, förvaringsmöjligheter och tvättställ. Allt beroende på var boden ska användas. Bygg- och bostadsbodarna som tillverkas här hos Maxmoduler skickas till alla hörn och kanter i Sverige, från Haparanda i norr till Malmö i söder.

I samband med att vi besöker Maxmoduler håller de på att färdigställa sex boende-bodar som ska vidare till Stockholm. Tony, arbetsledare på Maxmoduler berättar:

- Just dessa bodar ska användas i samband med att de ska göra ett stambyte i ett lägenhetshus. Då kommer lägenhetsgästerna att få bo i dessa bodar under perioden för att underlätta byggprocessen. Sedan kommer de flyttas vidare för att göra nytta för någon annan.


Huntonit är en del av receptet 

Alla bostadsbodar som tillverkas behöver uppfylla samhällets brandkrav. Därför använder Maxmoduler Huntonits brandhämmande tak- och väggskiva Brannit i bodarna. Tidigare användes dubbelgips på väggarna, det arbetssättet passar dock inte in i produktlinjen menar Christer Hedlund. 

- När man jobbar med en produktionslinje så krävs det korta ledtider. Vi har inte tid för att spackla och vill inte ha spackel som spricker i och med tunga lyft eller förflyttningar. Därför har vi valt lösningen med Brannit som är mindre känslig för rörelser, ger en osynlig skarv och som är färdigmålad i en brandhämmande färg. Skivan kan med andra ord monteras direkt på gipsskivan vilket ger oss en snabb monteringsprocess.

 

Kvalité från Västerbotten

Nu väntas många spännande projekt i tillväxtstäderna där Maxmoduler ska leverera kvalitetsbodar från Västerbotten.

- Just nu händer det mycket på byggsidan i Norrland, både i Umeå, Skellefteå, Luleå. Det känns väldigt spännande för oss.

Vill du veta mer?

Läs mer om tak- och väggskivan Huntonit Brannit här

Dela

Inspireras av våra produkter

En del av Byggma Group AB