Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna om Huntonits produkter. Hittar du inte svaret på din fråga kan du kontakta oss här!

Vilket material består Huntonits tak- och väggskivor av?
Träfiber, vatten och färg. Inga andra tillsatser. Vi använder inget lim i våra produkter utan enbart lingnin som är träets egna bindemedel. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här! 

Är tak- och väggskivorna folierade eller målade? 
Alla våra tak- och väggskivor är målade. Färgkod för respektive produkt hittar du inne på produktnivån här. 

Vilka storlekar finns taken i? 
Våra tak finns i bredderna 300 och 620 mm. Längden på taken är antingen 1220 mm eller 1820 mm. Tjockleken på alla tak är 11 mm. Se alla tak här.

Vad är det täckande måttet för väggskivan Proffsvägg?
Bredden på Proffsvägg är 600 mm utan not och spont. Använd det måttet för beräkning av materialåtgång. Skivan har ingen not och spont på kortsidorna, det vill säga det är raka kanter på toppen och botten av skivan. Finns i tre olika längder 2420, 2500 och 2800 mm. Finns produkten inte på lager går det att beställa hos din närmsta byggvaruhandel. Se alla återförsäljare av produkten här!

Hur många paneler behöver jag? 
Vi anger alltid måttet inklusive not och spont som ger den dolda infästningen. Alla paneler som är 620 mm breda täcker 600 mm. 

Hur monteras taken? 
Skruvas med fördel med en ”gipsskruv” 25-35 mm alternativt klammer. 

Går det att limma Huntoniten på vägg eller tak? 
Huntonit rekommenderar att du skruvar eller klammrar våra vägg- eller takskivor. Var extra försiktig om du använder dyckert eller spikpistol så att not och spont inte går sönder. 

Kan jag ha taket i badrummet? 
Ja, med god ventilation. 

Är tak- och väggskivorna övermålningsbara? 
Ja, med vattenbaserad akrylfärg. Avlägsna eventuellt damm och fett från skivan innan du målar. Skivan behövs inte slipas innan. 

Var kan jag handla produkterna?
Huntonit kan köpas hos de flesta byggvaruhandlarna. Byggvaruhandlarna hjälper dig att beställa de produkter som inte finns lagerlagda hos dem. Hitta alla återförsäljare här.

Var kan jag beställa ett färgprov?
Kontakta din närmsta byggvaruhandel eller kontakta oss direkt här. 

Hur monterar jag innertaket eller väggskivan från Huntonit?
Du hittar monteringsguider i våra monteringsanvisningar och broschyrer här. Du får även guidning i våra instruktionsfilmer som du hittar här. Om du inte hittar svaret på din fråga kan du kontakta någon av våra säljare för hjälp längst vägen. Här hittar du alla våra säljare. 

 

 

Inspireras av våra produkter

En del av Byggma Group AB