Artiklar

Den stora takskiveguiden

Innertak

Det finns många olika typer av takskivor och paneler för innertak på marknaden. Här får du en översikt över Huntonits innertak och paneler. Vi tipsar om var du kan använda dem och när.  

I Huntonits sortiment finns flera typer av innertak för ditt projekt. Välj mellan slätt, strukturerad eller träinspirerad struktur. Här visar vi hela sortimentet.

1. Takskivan Brilliant 

Innertaket Brilliant från Huntonit är en slät storsäljare. Innertaket är stilrent och tidlöst vilket gör att de passar in i de flesta hemmen. Lätt att rengöra och enkel att montera. Använd oavsett om du bygger nytt eller renoverar. Finns att välja på i två storlekar 11 x 300 x 1220 mm eller 11 x 620 x 1220 mm. Takskivan är färdigbehandlad och behöver inte målas. Längst med skivans skivor finns not och spont vilket gör att du får en dold infästning och inga synliga skruvhuvuden. Huntonits innertak Brilliant passar även i badrum med god ventilation.  

2. Takskivan Antikk 

Innertaket Antikk från Huntonit är en slät takskiva av högsta kvalité. Innertaket har en vit yta målad i fem skikt. Resultatet blir ett innertak som håller både över tid och genom trender. Finns i ett mått 11 x 620 x 1220 mm. Takskivan är färdigbehandlad och behöver inte målas. Längst med skivans skivor finns not och spont vilket gör att du får en dold infästning och inga synliga skruvhuvuden. Huntonits innertak Antikk passar även i badrum med god ventilation.  

3. Takskivan Classique 

Innertaket Classique från Huntonit är en slät takskiva med lätt strukturerad yta. Den här takskivan passar dig som vill ha ett tidlöst tak med en slät, lätt strukturerad yta. Finns i tre olika mått 11 x 300 x 1220 mm, 11 x 300 x 1820 mm och 11 x 620 x 1220 mm. Takskivan är färdigbehandlad och behöver inte målas. Längst med skivans skivor finns not och spont vilket gör att du får en dold infästning och inga synliga skruvhuvuden. Huntonits innertak Classique passar även i badrum med god ventilation.  

4. Takskivan Symfoni 

Innertaket Symfoni från Huntonit är en takskiva med en lätt trä-inspirerad yta. Den här takskivan passar dig som vill ha ett färdigmålat innertak med lätt trä-struktur. Den patenterade tekniken ger innertaket en livfull yta som för tankarna till massiv träpanel. Finns i två olika mått 11 x 300 x 1220 mm och 11 x 300 x 1820. Takskivan är färdigbehandlad och behöver inte målas. Längst med skivans skivor finns not och spont vilket gör att du får en dold infästning och inga synliga skruvhuvuden. Huntonits innertak Symfoni passar även i badrum med god ventilation.  

5. Takskivan Plankett 

Innertaket Plankett från Huntonit är en takskiva med tydlig trä-inspirerad yta. Den här takskivan passar dig som vill ha ett färdigmålat innertak med synlig trä-struktur. Den patenterade tekniken ger innertaket en livfull yta som för tankarna till massiv träpanel. Finns i två olika mått 11 x 300 x 1220 mm och 11 x 300 x 1820. Takskivan är färdigbehandlad och behöver inte målas. Längst med skivans skivor finns not och spont vilket gör att du får en dold infästning och inga synliga skruvhuvuden. Huntonits innertak Symfoni passar även i badrum med god ventilation.  

6. Panelbrädor 

Huntonits panelbrädor är populära att använda både för vägg och tak.  Panelbrädorna är smala och är enkla att montera. Använd panelbrädorna både stående eller liggande för både vägg och tak. Panelerna är färdigmålade och finns i två bredder 142 mm och 200 mm. Panelerna finns både med och utan trä-struktur.  Längst med panelerna finns not och spont vilket gör att du får en dold infästning och inga synliga skruvhuvuden. Huntonits panelbrädor passar även i badrum med god ventilation.  

Så här monterar du Huntonits innertak 

Längst med alla våra innertak finns not och spont vilket gör att du får en dold infästning och inga synliga skruvhuvuden. Alla takskivor är färdigmålade och redo att direkt monteras. Se våra monteringsguide för respektive produkt på deras produktsida eller se mer här!

När du monterar Huntonits innertak använder du en skruv med måtten 25-35 mm alternativt klammer med 10 mm rygg 30 mm ben. 

Så köper du Huntonits innertak

Du hittar hela vårt utbud hos din närmaste återförsäljare. Se alla återförsäljare här. Du hittar hela sortimentet av Huntonits innertak här. 

Dela

Inspireras av våra produkter

En del av Byggma Group AB