Artiklar

Den stora väggskiveguiden

Väggskivor

Det finns många olika typer av väggskivor och paneler på marknaden. Här får du en översikt över vilka väggskivor och paneler som finns i Huntonits sortiment. Vi tipsar om var du kan använda dem och när.  

Det har skett en stor utveckling för väggskivor och väggpaneler de senaste åren. Vad skiljer dem åt? Nedan visar vi dig vilka väggpaneler som finns i Huntonits sortiment som kan optimera din renovering. 

1. Färdigmålad panel 

Hos Huntonit erbjuder vi färdigmålade väggskivor som sparar dig besväret med att spackla, slipa och måla. Dina väggar blir omedelbart färdiga direkt efter montering. Välj mellan olika färger och varianter för att hitta din stil. Alla färdigmålade paneler är limfria och rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet. Väggskivorna kan användas i zon 2 med god ventilation.

Huntonits färdigmålade väggpanel i kollektionen Skygge. Panelen Skygge har frästa spår per skiva som är 120 mm breda. Kollektionen finns tillgänglig i 14 olika färger. De två färgerna ovan heter "Deep Ocean" och "Sand". 

 

Huntonits färdigmålade väggpanel i kollektionen Perle. Panelen Perle har ett klassiskt utseende av pärlspont och har fyra frästa spår per skiva som är 120 mm breda. Kollektionen finns tillgänglig i 4 olika färger. De två färgerna ovan heter "Klassiskt Vit" och "Vit".

Huntonits färdigmålade väggpanel i kollektionen Fas 3, Fas 6 och Fas 8. Denna panel finns med tre olika faser. Välj mellan 3, 6 eller 8 faser per skiva. Fas 3 har 200 mm breda skivor, Fas 6 har 100 mm breda skivor och Fas 8 har 75 mm breda skivor. De tre färgerna ovan heter "Klassiskt Vit", "Alladin" och "Vit".Huntonits träinspirerade väggpaneler Symfoni Penselmålad och Laserad. Panelen Symfoni har träinspirerad struktur. Finns i två färger. Ovan visas väggpanelen Symfoni Laserad i färgen "Frappe".

2. Panelbrädor 

Hos Huntonit erbjuder vi färdigmålade panelbrädor som sparar dig besväret med att spackla, slipa och måla. Panelbrädorna kan användas både stående och liggande på både tak och vägg. Dina väggar blir omedelbart färdiga direkt efter montering. Välj mellan olika färger och varianter för att hitta din stil. Panelbrädorna kan användas i zon 2 med god ventilation.

Panelbrädorna finns både i storleken 142 mm och 200 mm. Alla färdigmålade paneler är limfria och rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet.

Huntonits färdigmålade panelbrädor. Färdigmålade och redo att monteras. Finns i två stycken mått 142 mm och 200 mm. Går enkelt att skarvas på längden. Här visas färgen "Vit". 

Huntonits färdigmålade väggpanel i kollektionen Rustikk. Denna panelbräda är inspirerad av naturen och är 142 mm bred. Välj mellan fem olika färger. Färgen på första bilden visar "Lindesnes" och på den andra bilden visas hur panelerna monteras.

3. Släta väggskivor

Hos Huntonit erbjuder vi släta väggskivor i tre olika varianter. Väggskivorna sparar dig besväret med att spackla och slipa. Proffsvägg ger dig en helt slät vägg redo att målas och behöver inte spacklas. Väggskivorna Microfog och Antikk ger en vägg med diskret skarv. Alla släta väggskivor är limfria och rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet.

Huntonits grundmålade väggskiva Proffsvägg. Denna väggskiva är grundmålad med en vit färg och är redo att direkt målas eller tapetseras efter montering. Du behöver inte spackla väggskivan utan med den precisa klicken så ges du en slät vägg redo att målas. Klickas på plats, skruvas och sedan målas i valfri färg. Ovan visas Proffsvägg målad i tre olika färger. 

Huntonits släta färdigmålade väggskivor Microfog och Antikk. Dessa två väggskivor ger en slät yta och diskret skarv. Skivorna är färdigmålade och behöver inte behandlas efter att de har monterats. Microfog är rullmålad och Antikk är penselmålad. Ovan visas väggskivan Microfog i färgen "Vit. 

4. Fototryck

Huntonit erbjuder väggpaneler med färdiga fototryck. Välj mellan flera olika varianter för att hitta din stil. Väggskivorna sparar dig besväret med att spackla och slipa och kan skapa en annorlunda fondvägg. Alla väggskivor är limfria och rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet.

Huntonits väggskivor med fototryck. Finns med flera olika designytor. Här ovan visas "The World" och "Grey Concrete".

Köp någon av våra paneler

Du hittar hela vårt utbud hos din närmaste återförsäljare. De flesta av våra väggpaneler är beställningsvara. Kontakta din närmsta återförsäljare för att lägga din beställning. 

Du hittar hela Huntonits väggutbud här. 

Dela

Inspireras av våra produkter

En del av Byggma Group AB