Artiklar

Förnya hemmet – snabbt och snyggt med smarta innerväggar!

Går du i tankar om att förnya ditt hem, kanske ändra lite i planlösningen eller snygga till väggarna, men tvekar en aning inför den arbetsinsats som det kan innebära? I så fall ska du definitivt ta en titt på de väggskivor som marknaden har att erbjuda.

Exempelvis finns väggskivorna från Huntonit, ett naturligt alternativ av furu och gran från de nordiska skogarna.

– De här skivorna är inte enbart extra miljövänliga, utan sortimentet rymmer också en rad olika produkter så att du garanterat kommer att hitta en stil som du gillar, och som kan förstärka känslan i ditt hem, berättar Robert Blomqvist, distriktschef på Huntonit i Malmö.

Designvägg med mönster

Robert lyfter som exempel fram att det går att få en franskt lantlig stil eller en mer trendnära skandinavisk känsla. Det finns till och med väggskivor med olika designtryck.

– Med designväggarna har du ett stort antal mönster och motiv att välja mellan, så att du kan skapa unika kontrastväggar i ett eller flera av husets rum. Det går även att få ditt eget tryck på designväggen!

Ytterligare ett alternativ är att använda Huntonits panelbord Rustikk, som är en egen kollektion av paneler med en träinspirerad yta.

– De har ett mycket ”levande” uttryck, där panelens yta ser så äkta ut att den rent visuellt många gånger kan ersätta en vanlig planka, säger Robert Blomqvist.

Stark och snabbmonterad

I Huntonits sortiment finns det till och med en väggskiva som kan användas i vissa delar av badrum, uterum och fuktiga källare (våtzon 2) – och som endast behöver målas eller tapetseras efter montering. Det är Huntonit Proffsvägg, som är försedd med ett enkelt monteringssystem som låter dig klicka på väggarna på plats i rekordfart.

– Den här monteringen gör att du slipper mycket av det arbete med spackling och slipning som normalt behövs vid sådant här arbete. Det är dessutom en stabil skiva med en solid fiberkärna, som monteras direkt på trä- eller stålregel.

Skivan är också så skruvfast att det går att montera hyllor och lampor direkt på väggen, utan att behöva använda plugg eller gipsankare.

– Jag vet att hantverkare gillar att jobba med Huntonit Proffsvägg, både för att det är en stark produkt och för att det går så snabbt att få den på plats. För hemmafixaren är det förstås också en trygghet att vi lämnar 20 års garanti på den – för vi vet hur slitstark den är.

Dela

Inspireras av våra produkter

En del av Byggma Group AB