Artiklar

Semesterprojektet: Friggeboden på västkusten

Fas 8 Bord,
Brilliant Tak

För familjen Svensson är det en av friggebodarna vid sommarstugan på västkusten som ska få sig ett lyft. Med en stor familj som alla gärna besöker smultronstället kan det bli trångbott under sommaren.

Maud och Mikael som äger stugan är vana vid att få flytta ut från den stora huvudbyggnaden och husera i friggeboden när barn och barnbarn kommer på besök.

- Friggeboden är inte isolerad så det kan bli riktigt varmt där inne vissa nätter. Det går ju ann någon natt eller två men vi kände att det var dags att höja boendestandarden även där. Så att vi kan sova gott allihop när vi är här tillsammans, berättar Maud.

Tid att umgås

 Ja, det är främst behovet att tilläggsisolera stugorna som motiverat renoveringen. Ett sådant arbete innebär att stugorna också kommer få helt nya invändiga ytskit. Även om familjen ser fram emot uppfräschade logement vill man såklart inte ägna hela semestern i snickarbyxorna.

– Vi vill ju hinna njuta av det färdiga resultatet och ha tid över för att umgås med varandra. Det är ju egentligen det allra viktigaste. Just därför passar Huntonits produkter perfekt här! Vi slipper krångla med spackel och målandet, det är bara att sätta upp sen ska det vara klart har jag förstått. Det låter nästan för bra för att vara sant, säger Mikael.

Huntonit på väggar och tak

Friggeboden kommer få en fräsch look som passar bra i västkust-miljö. På väggarna blir det en Fas 8 bord i färgen Frost – en penselmålad panel med något smalare bord – och i taket sätts krispigt vit Brilliant tak.

Vi kommer återkomma till familjen Svenssons Friggebod när semestern är över och ser fram emot att ta del av det färdiga resultatet.

Dela

Inspireras av våra produkter

En del av Byggma Group AB