Inspiration

4 trender med Jeanette Karsten

Huntonit Proffsvägg
Brilliant Tak

2015 förutspådde konstnären och arkitekten Jeanette Karsten tre trender; skog, mossa och mässing. Sju år senare kan vi konstatera att det stämde. Men vilka trender ser vi framöver? Jeanette Karsten svarar.

Naturligt

Lugna och beständiga material lockar. Vi hämtar inspiration från naturen i val av material och färg. I naturen finns det många färger och strukturer att inspireras av som ger ett rogivande och ombonat intryck.

Huntonits Proffsvägg är gjorda av enbart träfiber och vatten och går att måla eller tapetsera i den naturnyans som du önskar.

Återbruk

Nu kompletterar vi nya och gamla material. Har vi redan en träplanka hemma kan vi bygga ihop den med fler nyinköpta plankor och måla dem för ett mer enhetligt resultat. Patina blir allt viktigare, samtidigt som de stigande inköpspriserna gör att vi tänker till en extra gång innan vi köper nytt.

Färre detaljer 

Vi inreder med färre, men mer genomtänka detaljer. Gärna unika och handgjorda.

Ge plats för rummets utvalda detaljer med Huntonits släta, stilrena Brilliant Tak.

Närproducerat 

Nordiskt trä är trendigare än någonsin. Längtan till autentiska och närproducerade material är större än begäret efter asiatiska bambugolv och putsade stenar.

Du vet väl om att Huntonits produkter är gjorda av träfiber hämtad från nordiska skogar?

svartvitt foto kvinna

Kort om Jeanette Karsten 

  • Konstnär och utbildad arkitekt på Arkitekthögskolan - KTH Stockholm, Oslo School of Architecture and Design och Welsh School of Architecture, Cardiff
  • Uppvuxen i norsk Arkitekt och konstnärsfamilj och är nära släkt med Skagenmålaren Ludvig Karsten
  • Driver företaget Arkdeko AB och styrelsemedlem i Glasakademin i Sverige

Dela

Inspireras av våra produkter

En del av Byggma Group AB