Artiklar

Därför väljer BoKlok Byggsystem AB Brannit: ”Vi har höga brandkrav”

Hållbara hem som alla har råd att bo i. BoKloks kloka koncept har varit topp 3 på listan ”Sveriges nöjdaste kunder” fem år i rad.

– Vi bygger allt i trä för att kunna bygga hållbart, säger Oscar Roos, operativ inköpare på fabriken i småländska Gullringen.

Varje dag lämnar två kompletta hem BoKloks fabrik i Gullringen. Husen är nästintill klara innan de levereras ut i moduler, färdiga att monteras ihop liksom två legobitar på byggplatsen. Redan i fabriken är tak och väggar insatta, golvet lagt och badrummet färdigkaklat. Det enda som återstår är att koppla in vatten, el och avlopp och sätta in vitvaror.


– Vi tillverkar både bostads- och hyresrätter. Här ska en ensamstående arbetande förskolelärare med ett barn ha råd att bo, berättar Oscar Roos.

Brandsäkra husmoduler

Sedan fabriken slog upp portarna har det genomförts flera spännande projekt. Ett av dessa är BoKlok Gläntan i Mörbylånga på Öland. Flerbostadshusen är gjorda helt i trä, inspirerade av det öländska landskapet och lokala byggnadstraditionen. Precis som i alla projekt är kvalitet, hållbarhet, funktion och säkerhet i fokus.

– Våra moduler har höga krav på brandsäkerhet. Därför har vi valt att sätta in Brannits takskivor från Huntonit i alla innertak förutom i badrummen, säger Oscar Roos.

Kvalitet på största allvar

Snabb montering, närproducerad träråvara och pålitliga leveranser är några fördelar med Brannit-skivan. Dessutom värdesätter BoKlok servicen som Huntonit erbjuder.

– Vi har alltid haft en god relation. När vi har haft problem har de tagit det på största allvar, de förstår hur viktigt det är för oss med rätt kvalitet.

Husfabrik i världsklass

Sveriges nöjdaste kunder ska bli ännu fler. Nu växer fabriken i Gullringen.

– Våra framtidsambitioner är höga, vi har precis investerat 250 miljoner för att kunna ha kapacitet för att tillverka 2100 moduler per år, runt 850 hem. Vi vill växa och bli en husfabrik i världsklass, avslutar Oscar Roos.

Dela

Inspireras av våra produkter

En del av Byggma Group AB